Baleron wędzony.pdf

(138 KB) Pobierz
348173500 UNPDF
1 Karkówka wieprowa – 5,0 kg
2 Sól – 0,180 kg
3. Saletra – 0,007 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5. Ziele angielskie – 0,01 kg
6 Ołonka tucna lub błona adła
Mięo natred olą, aletrą i pryprawami utłuconymi w modieru
Włożyd do nacynia (najlepiej kamiennego), prykryd talerykiem, obciążyd Odtawid na 15 dni w
chłodne miejce, codiennie polewad mięo wytworona olanką Wyjąd, uyd 3-4 godiny, ałożyd
ołonkę lub błonę adła, onurowad
Wędid 4 godiny ciepłym dymem
Otudid do temp niżej niż 18 topni C
Produkt redniotrwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Zgłoś jeśli naruszono regulamin