Składniki:- 30 dkg płatów śledziowych,- 4 duże ziemniaki,- 2 średnie cebule,- 1 mały por,- 4 dość duże ogórki kiszone (mogą być konserwowe),- 1 średni seler,- 2 duże marchewki,- 5 jajek ugotowanych na twardo,- sól, pieprz czarny,- 1 duży majonez,- 1 kubek śmietany mały,- 1 łyżkę musztardy. Jak przyrządzić?Śledzie pokroic w niedużą 1 cm kostkę, drobno posiekać cebule, por, ogórki i jajka, jarzyny i ziemniaki obrać i ugotować na miękko, wyjąc, wystudzić i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać majonez, smietanę i musztardę oraz przyprawy. Dobrze wymieszać. Można od razu jeśc, ale moim zdaniem lepiej jak trochę postoi w lodowce, około 1 godz.ŻYCZĘ SMACZNEGO! Jak podawać?Podawać z świeżym pieczywem.
Iwonaanna