Kuksu zupa mięsna.doc

(215 KB) Pobierz
Kuksu zupa mięsna

Kuksu zupa mięsna

Składniki

·         wołowina bez kości 50 dag

·         pieczarki 30 dag

·         czosnek 2 ząbki

·         cukier 1 łyżeczka

·         cebula 1 szczypta

·         mąka kukurydziana 3 dag

·         masło 5 dag

·         sos sojowy 1 łyżka

·         sól 1 szczypta

·         papryka 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso pokroić na cienkie plastry, polać sosem sojowym wymieszanym z cukrem, papryką i czosnkiem roztartym z solą. Zostawić na godzinę w przykrytym naczyniu.

Grzyby oczyszczone pokroić, obsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso zalać wrzącą wodą, dodać grzyby i gotować pod przykryciem do miękkości.

Kilka minut przed zakończeniem gotowania zagęścić zupę mąką wymieszaną z małą ilością wody

Dla ilu osób:
Dla czterech
Czas przyrządzenia:
60 minut

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin