Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(
141 KB
)
Pobierz
349201005 UNPDF
Solenie:
N
a litr wody bierzemy 0,05 kg oli. Ryba o wadze do 1,5 kg ma leżed w olance minimum 2 dni, za
ryby o wadze do 1 kg - 1 dzieo.
Natępnie wyjmujemy rybę z wody i delikatnie płuczemy zimną wodą. Przed włożeniem ryby do
komory wędzarniczej, wiezamy ją w celu obechnięcia najlepiej w przewiewnym miejcu (uwaga na
owady).
Wędzenie:
P
rzy wędzeniu używamy zimnego dymu o temp około 25 do 35 t.C.
Po uwędzeniu zapiekamy ją na temp około 80 t.C, w zależnoci od gruboci płata ryby.
Pozdrawiam Wędzorzyk
Plik z chomika:
edwin155
Inne pliki z tego folderu:
244 przepisy (naleśniki, ciasteczka, pączki, hrusty, racuchy, przepisy mączne.zip
(1697 KB)
Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(141 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 27.02.2021
1997 - 1125 - Tysiąc Sto Dwadzieścia Piec
akwarystyka
AMEBIX - Redux (2010)
AudioBook
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin