Przepis.doc

(25 KB) Pobierz

Przepis

Recipe

 

 

 

 

SPAGHETTI WITH MEATBALLS AND TOMATO SAUCE

 

First of all, boil a large pot of water. Add in a tablespoon of salt and a tablespoon of olive oil. Put the pasta into the boiling water and boil for about ten minutes.

Now, the meat. You'll need about half a kilo of beef . In a large bowl, combine the beef, the fresh bread crumbs, grated Parmesan cheese, some parsley, a pinch of black pepper and one egg . Mix well and form into twelve balls.

Finally, the sauce. Fry chopped onion and five cloves of minced garlic in olive oil in a large saucepan over medium heat . Take two cans of whole peeled tomatoes and stir them in. Add salt. Cover and simmer for about an hour. Stir in a can of tomato paste and some dried basil. Add the meatballs and simmer for about 30 minutes more. Serve with red wine.

 

 

 

 

 

 

 

Spaghetti z klopsikami i sosem pomidorowym

 

Po pierwsze, zagotuj wodę w dużym garnku. Dodaj łyżkę stołową soli i oliwy z oliwek. Wrzuć makaron do gotującej się wody i gotuj około dziesięciu minut.

A teraz mięso. Potrzebne będzie około pół kilo wołowiny. W dużej misce wymieszaj wołowinę z bułką tartą, startym parmezanem, pietruszką, szczyptą mielonego czarnego pieprzu oraz jednym jajkiem. Wymieszaj dobrze i uformuj dwanaście klopsików.

Na koniec sos. W dużym rondlu, na średnim ogniu podsmaż posiekaną cebulę i pięć ząbków posiekanego czosnku na oliwie z oliwek. Dodaj dwie puszki całych, obranych pomidorów. Dodaj sól. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około godzinę. Dodaj puszkę koncentratu pomidorowego i suszoną bazylię. Dodaj klopsiki i gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez 30 minut. Podawaj z czerwonym winem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin