Naleśniki biszkoptowe.docx

(45 KB) Pobierz

Naleśniki biszkoptowe

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 35 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 210 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

3 jajka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

szklanka mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/3 szklanki wody

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

3 łyżki cukru pudru

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

skórka otarta z 1/2 cytryny

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

łyżka masła

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

25 dag maki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 kg truskawek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

gotowa bita śmietana

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier waniliowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

listki mięty

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

W blenderze zmiksuj żółtka z mlekiem, wodą, 2 łyżkami cukru pudru i skórką z cytryny. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodaj stopione masło, mąkę, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Delikatnie połącz z białkami. Usmaż pulchne naleśniki na gorącym oleju. Truskawki opłucz, osusz, oderwij szypułki, pokrój na cząstki, wymieszaj z bitą śmietaną. Masą napełnij naleśniki, złóż na pół, posyp resztą cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, udekoruj miętą.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/abf9144ba2dfafa081cdf20a8ce3b8a3,5,12.jpg
fot.: A. Rogalski
http://gotowanie.onet.pl/0 

 

http://gotowanie.onet.pl/_d/lay/r160_d1.gif

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin