Racuchy na zsiadłym mleku.docx

(18 KB) Pobierz

Racuchy na zsiadłym mleku

http://gotowanie.onet.pl/0

Kaloryczność: 165 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

szklanka zsiadłego mleka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag mąki

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 jaja

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

olej

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier puder

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

cukier waniliowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Mąkę, mleko i żółtka wymieszać dokładnie, dodać szczyptę soli.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać z ciastem. Do ciasta można dodać pokrojony w małe kawałki rabarbar.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Kłaść ciasto łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjmować na półmisek, posypać cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin