Tort serowo.docx

(43 KB) Pobierz

Tort serowo-owocowy

Idealne ciasto na lato. Takim deserem najlepiej uraczyć gości w upalny dzień! 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag biszkoptów

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1/2 galaretki wiśniowej, 1 cytrynowa i 1 brzoskwiniowa

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

40 dag serka homogenizowanego waniliowego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

maliny, brzoskwinie, truskawki (lub inne sezonowe owoce)

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Dno tortownicy (o śr. 22 cm) wyłóż biszkoptami (odstępy miedzy nimi wypełnij pokruszonymi ciastkami). Galaretki przygotuj każdą osobno w połowie wody podanej na opakowaniu. Serek wymieszaj z tężejącą galaretką cytrynową. Połowę masy wyłóż na biszkopty, schłódź. Polej tężejącą galaretką wiśniową, schłodź. Kiedy zacznie tężeć, wyłóż resztę masy serowej i schłodź. Zalej galaretką brzoskwiniową. Na tężejącej ułóż owoce. Całość wstaw do lodówki, aby galaretki i masa serowa porządnie zesztywniały.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/75efbf9abfc8d0f614c08e703392fb90,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin