Zupa szczawowa z oscypkiem.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4243825 UNPDF
Zupa szczawiowa z oscypkiem
Składniki:
30 dag szczawiu
2 łyżki masła
1.2 l bulionu (z kostki)
6 jajek na twardo
150 ml śmietany
10 dag oscypka
sól
pieprz
Przygotowanie:
Przebrany, dokładnie opłukany szczaw (bez ogonków) drobno posiekać. Poddusić na
maśle. Zalać gorącym bulionem i gotować przez 5 minut. Jajka obrać ze skorupki. Cztery
jajka drobno posiekać i dodać do zupy razem ze śmietaną. Doprawić do smaku solą oraz
pieprzem, wlać na cztery talerze. Każdą porcję posypać oscypkiem startym na tarce o
dużych oczkach i udekorować połówką jajka na twardo.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 335 kcal
Czas przygotowania: 30 minut
Plik z chomika:
zlosliwa_malpa
Inne pliki z tego folderu:
Zupa pomidorowa z mozzarellą.docx
(28 KB)
Zupa Tom yom khaa.docx
(31 KB)
Zupa borowikowa w dwóch kolorach.docx
(33 KB)
Zupa borowikowa z grzybowym vol au vent.docx
(34 KB)
Zupa borowikowa z nutą tymianku.docx
(33 KB)
Inne foldery tego chomika:
☆ Inspiracje
☆ Na zdrowie ;)
Alkohole
Ciasta i ciastka zakonnic
dania indyjskie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin