Tort jabłkowy.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
Tort jabłkowy
Tort jabłkowy
Składniki na 12 porcji
•
3 krążki biszkoptowe
•
1 kg jabłek
•
szklanka soku jabłkowego
•
szklanka cukru
•
1/2 łyżeczki cynamonu
•
cukier waniliowy
•
szklanka kremówki
•
5 łyżek cukru pudru
Etapy przygotowania
1.
Jabłka obrać, pokroić, wycinając gniazda nasienne. Zalać je sokiem jabłkowym i
powoli dusić. Gdy zaczną się rozpadać, wsypać cukier, cynamon i cukier waniliowy,
wymieszać. Gotować, aż się cukier rozpuści. Zimną kremówkę ubić z cukrem pudrem.
2.
Krążki biszkoptowe przełożyć cienką warstwą bitej śmietany i wystudzoną masą
jabłkową. Wierzch ozdobić bitą śmietaną.
Plik z chomika:
marzena898
Inne pliki z tego folderu:
Tort z masą waniliową.docx
(37 KB)
Tort z kremem budyniowo krówkowym z migdałami i bitą śmietaną.docx
(12 KB)
TORT- lepszy niż wszystkie RAFAELLO.docx
(13 KB)
Tort ze smietaną i brzoskwiniami.docx
(20 KB)
Tort - samochód z maślanym kremem.docx
(12 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
CIASTA(1)
Ciasta(2)
Ciastka
Deser
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin