Sernik Krople Rosy.doc

(19 KB) Pobierz
Sernik Krople Rosy

Sernik Krople Rosy

 

Ciasto: margaryna, 3 żółtka, ½ szklanki cukru pudru, cukier waniliowy, 3 szklanki mąki, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia.

 

Zagnieść ciasto, wylepić spód blachy.

 

Masa serowa: 60 dag sera białego, 3 jajka, ¾ szklanki cukru pudru, 2 szklanki mleka, ½ szklanki oleju, 2 budynie śmietankowe.

 

Wszystko wymieszać i dać na ciasto. Piec około 45 minut.

 

Piana: 3 białka ubić i dodać ½ szklanki cukru.

 

Wyjąć ciasto i na gorące nałożyć ubita pianę. Piec jeszcze około 15 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin