Chińskie pierożki w Polskim rosole.pdf
(
253 KB
)
Pobierz
670161661 UNPDF
Chińskie pierożki w Polskim rosole
na ciasto
300 gr mąki
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka smalcu
200 ml wrzątku
nadzienie;
450 gr mięsa mielonego indyczego
3 łyżki białej fasoli (może być z puszki)
3 owocki kardamonu
szczypta ziół prowansalskich
pół łyżeczki imbiru
2 łyżki sosu sojowego
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka cukru
1 mała papryczka chili
1 łyżka sezamu
1 łyżka siekanego szczypiorku
Mięso lekko wysmażyć dodać przyprawy czosnek posiekaną papryczkę i fasolę
podusić ok 10 min przełożyć do robota i wszystko zmiksować na pastę
Do pasty dodać sezam i szczypiorek Wymieszać
ciasto; W misce wymieszać mąkę z solą proszkiem do pieczenia i smalcem zalać
wrzątkiem i szybko zgnieść na jednolite ciasto
Ciasto wałkować cienko jak na tradycyjne pierożki kroić w kwadraty nakładać
nadzienie i formować sakieweczki górę ucinać
Gotować na parze ok 10 min.
Pierożki podać z tradycyjnym rosołem z kurczaka
Plik z chomika:
Aniulajda
Inne pliki z tego folderu:
Poduszeczka narzeczonej.rtf
(5 KB)
MAKTWKA.doc
(20 KB)
KEKS Z AMARANTUSEM.doc
(19 KB)
PIERNIK STAROPOLSKI(1).doc
(21 KB)
PIERNIK STAROPOLSKI.doc
(21 KB)
Inne foldery tego chomika:
Kiełbasy
kuchnie regionalne#=
łakocie
mięso=#
przepisy=#
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin