POLÄ_DWICA_W_SERZE..._I_NIE_TYLKO(1).txt

(0 KB) Pobierz
POL�DWICA W SERZE... I NIE TYLKO

rodzaj dania: DANIA MI�SNE
kuchnia: INNE
trudno��: �atwe

Sk�adniki:
na oko, albo ile kto zje
pol�dwica (najlepiej wo�owa)
ser ��ty
majonez
cebula

Przygotowanie:
Cebul� pokroi� w niezbyt drobn� kostk�, pol�dwic� w plastry ok. 1 cm, ser zetrze�. W naczyniu �aroodpornym lub po prostu na blasze u�o�y� kolejno warstwy: cebul�, pol�dwic�, ser- i tu najtrudniejsze, bo ser si� klei- majonez r�wn� warstw�. I do piekarnika, a� pol�dwica b�dzie mi�kka. Nie podaj� dok�adnie temeratury i d�ugo�ci pieczenia, bo to zale�y od ilo�ci sk�adnik�w. Brzmi dziwnie, ale jest pyszne, smacznego!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin