Pasztet z Kurczaka.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
603203869 UNPDF
. Duży kurczak
2. 1 kg boczku surowego
3. Wątroba wieprzowa ok. 0,45 kg
4. Kawałek wołowiny
5. Dwie duże bułki
6. Jaja 6 szt
7. Sól, pieprz, imbir i gałka muszkatołowa do smaku.
W dużym garnku gotuję kurczaka, boczek i wołowinę z warzywami, aż mięso zacznie odchodzić od kości. W
drugim garnku sparzam wątrobę.
Mięso wyjmuję z rosołu i oddzielam od kości. Studzę.
Następnie mięso, boczek wołowinę i wątróbkę mielę dwa razy przez maszynkę o małych oczkach.
Bułki wkładam do garnuszka i zalewam rosołem, by nasiąkły. Po nasiąknięciu rosołem - mielę.
Teraz wszystko wykładam do miski, dodaję 6 jaj, sól, pieprz, imbir i gałkę muszkatołową do smaku i
wyrabiam. Jeśli jest za gęste, podlewam rosołem.
Po wyrobieniu można już wykładać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blachę.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni przez 60-80 min.
Rosół, po zebraniu tłuszczu, można wykorzystać na jakąś zupkę.
Można na wierzch pasztetu, przed włożeniem do piekarnika, położyć plastry surowego boczku.
Plik z chomika:
Belfegor594
Inne pliki z tego folderu:
Vademecum wyrobu kiełbas.doc
(1266 KB)
1. VADEMECUM WARZENIA WĘDLIN W SZYNKOWARZE.pdf
(242 KB)
2. VADEMECUM ROBIENIA KIEŁBAS.pdf
(502 KB)
3. ABC KOCIOŁEKA WĘGIERSKIEGO Z PRZEPISAMI.pdf
(572 KB)
4. ABC GRILOWANIA Z PRZEPISAMI.pdf
(558 KB)
Inne foldery tego chomika:
- - ▉ FILMY [ NOWE - PREMIERY ]
- - ▉! TAPETY 2019 ŚWIĄTECZNE,NOWOROCZNE I NA KAŻDY TEMAT...FULL-WYPAS
Pliki dostępne do 21.01.2024
Pliki dostępne do 25.06.2023
Pliki dostępne do 27.02.2021
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin