Newsletter 192/2009
Witam Kochani!Jeśli planujecie w najbliższym czasie wycieczkę do Portugalii, to koniecznie musicie obejrzeć sobotni odcinek mojego programu. Odwiedzę w nim Tony Bar w miejscowości Sesimbra, gdzie za kilkanaście euro można zjeść fantastyczne owoce morza i ryby! A poniżej znajdziecie przepis na przepyszny deser!
A oto jeden z takich przepisów:
400 ml mleka kokosowego50 g perełek tapioki (drobnych)2 łyżki wiórków kokosowych80 g cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 mango (obrane i pokrojone w kostkę)1 kiwi (obrane i pokrojone w kostkę)
1. Do garnka wlej mleko kokosowe i 200 ml wody. Zagotuj. Dodaj tapiokę, gotuj 10 min aż będzie miękka, a kuleczki zrobią się przeźroczyste.2. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj, gotuj minutę. Zdejmij z ognia.3. Kiedy krem ostygnie ułóż w miseczkach. Podawaj z owocami.
in_ika