Krem z tapioki z mango i kiwi.odt

(34 KB) Pobierz

 

Newsletter 192/2009



Witam Kochani!
Jeśli planujecie w najbliższym czasie wycieczkę do Portugalii, to koniecznie musicie obejrzeć sobotni odcinek mojego programu. Odwiedzę w nim Tony Bar w miejscowości Sesimbra, gdzie za kilkanaście euro można zjeść fantastyczne owoce morza i ryby! A poniżej znajdziecie przepis na przepyszny deser!


A oto jeden z takich przepisów:

Krem z tapioki z mango i kiwi

400 ml mleka kokosowego
50 g perełek tapioki (drobnych)
2 łyżki wiórków kokosowych
80 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 mango (obrane i pokrojone w kostkę)
1 kiwi (obrane i pokrojone w kostkę)

1. Do garnka wlej mleko kokosowe i 200 ml wody. Zagotuj. Dodaj tapiokę, gotuj 10 min aż będzie miękka, a kuleczki zrobią się przeźroczyste.
2. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj, gotuj minutę. Zdejmij z ognia.
3. Kiedy krem ostygnie ułóż w miseczkach. Podawaj z owocami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin