Sałatka z ogórków.doc

(721 KB) Pobierz
Sałatka z ogórków

Sałatka z ogórków

składniki

·         4 kg ogórków nieobranych

·         2 duże marchewki

·         4 średnie cebule

·         1 główka czosnku

·         1 pęczek zielonego kopru

·         4 kulki ziela angielskiego

·         1 litr wody

·         1 \2 litra octu 10 %

·         45 dag cukru

·         2 łyżki soli

·         2 łyżki musztardy obojętnie jakiej

Sposób przygotowania

  1. Ogórki umyć , marchew obrać i poszatkować razem do dużej miski . Dodać pokrojoną w piórka cebulę i czosnek pokrojony w kostkę, dodać pokrojony koper . Zrobić zalewę z wody, octu, cukru, soli, musztardy i ziela zagotować i wystudzić . Gotową zalewą zalać ogórki i zostawić na 2 godziny od czasu do czasu przemieszać . Wkładać po półlitrowych słoików pasteryzować ok 30 min. Ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 250 st. wszystkie słoiki i piekę 20 min. Wychodzi ok 12 słoików.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin