Sałatka z pieczonej papryki i bakłażana.pdf
(
112 KB
)
Pobierz
321595765 UNPDF
Sałatka z pieczonej papryki i bakłażana
Przepis z programu
Anna Olson: Sezon na świeżość
(odc.4)
ilość osób:
8
trudność:
łatwe
Składniki
1 średni bakłażan, pokrojony wzdłuż na plastry o grubości 0,5 cm
2 czerwone papryki pokrojone na ćwiartki, bez szypułki i pestek
otarta skórka i sok z 1 pomarańczy
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
1 łyżka prażonych ziaren sezamu
3 łyżki oliwy
sól i pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Ułóż plastry bakłażana i ćwiartki papryki na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 7 min. z jednej i 7 min. z drugiej strony.
Przełóż gorące warzywa do miski i przykryj folią, żeby zmiękły we własnym cieple. Po 10
minutach pokrój warzywa na kawałki wielkości jednego kęsa i wymieszaj z sokiem i skórką
pomarańczową, czosnkiem, imbirem, ziarnem sezamowym i oliwą. Dopraw do smaku i
przełóż do niedużej miski. Posyp natką. Podawaj sałatkę o temperaturze pokojowej.
© Anna Olson
Plik z chomika:
nadia180
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka z grilla.pdf
(115 KB)
Żeberka w sosie barbecue.pdf
(118 KB)
Zupa - krem z ziemniaków.pdf
(112 KB)
Zupa - krem z batatów.pdf
(114 KB)
Ziemniaczana tortilla z chorizo.pdf
(108 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anna Olson - Sezon na świeżość 2
ImprezuJEMY
Jem i chudnę
Nigella ekspresowo
Nigella gryzie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin