NALEWKA – KOKOSOWA - TO NIE MALIBU.
Składniki:
- 1 paczka wiórków kokosowych.
- 1 szklanka spirytusu
- 1 szklanka źródlanej wody
- 1 paczka cukru waniliowego
- 3 goździki
- 1 puszka – mleko skondensowane słodzone
- 1 puszka – mleko skondensowane nie słodzone
- 500 – 600 ml spirytusu
Sposób przyrządzania:
1.Do 0.9 l słoika wsypać paczkę wiórków kokosowych, cukier waniliowy, goździki, wlać szklankę źródlanej wody i spirytus, dokładnie wymieszać i zakręcić przykrywką, odstawić na 2 tygodnie do lodówki i raz po raz zamieszać.
2. Po 2 tygodniach odcedzić wiórki od wódki.
3. Do naczynia wlać odcedzoną wódkę,wlać mleka z obu puszek i spirytus, wymieszać i rozlać do butelek. Gotowe do spożycia, gdy dłużej stoi tym lepsza.
mareklan