Tymbaliki z kaszy manny.rtf

(5 KB) Pobierz
Tymbaliki z kaszy manny

Tymbaliki z kaszy manny

 

Składniki:

3/4 szklanki kaszy manny

jajo

łka masła

2 łki posiekanej natki pietruszki

l

 

Kaszę wymieszaj z jajem, rozgniatając ł tworzące się grudki. Wysyp ją na suchą blachę i wstaw na 20-25 minut do nagrzanego piekarnika, co pewien czas rozcierając. Wysuszoną zalej w rondlu 2 szklankami osolonego wrzątku, zamieszaj, dodaj masło i gotuj pod przykryciem na płytce. Pod koniec wsyp natkę.

 

Zwilżone zimną wodą małe foremki (np. do babeczek) napełnij gorą kaszą, po czym ugnieć ł. Ostudzoną wyjmij na talerze i zalej czystą zupą (na przykład rosołem albo pomidorową).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin