Zupa Grzybowa z Makaronem.docx

(21 KB) Pobierz

Zupa Grzybowa z Makaronem

 

 


Zupa grzybowa z makaronem
Przygotowanie: 15 min.

Gotowanie: 35 min.

trudność: Proste

Cena: tanie

 

Składniki dla 4 osób:

 50-70 g suszonych grzybów (prawdziwków) 

 2 marchewki 

 pietruszka 

 połowa małego selera  10 ziaren czarnego pieprzu 

 mały por 

 sok z cytryny 

 sól 

 25 dag makaronu

 

Przygotowanie: 

Grzyby umyć, zalać litrem wody, moczyć przez noc. Dolać następny litr letniej wody i ugotować na bardzo małym ogniu pod przykryciem. Włoszczyznę obrać i umyć, dodać w całości grzybów, wrzucić pieprz. Gotować przez 25-30 minut. Odcedzić. Kapelusze grzybów pokroić w cienkie paseczki dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i sokiem cytryny. Makaron ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Rozłożyć na talerze zalać zupą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin