Zielona Zupa Cebulowa.docx

(19 KB) Pobierz

Zielona Zupa Cebulowa

 

 


Zielona zupa cebulowa
Przygotowanie: 10 min.

Gotowanie: 25 min.

trudność: Bardzo proste

Cena: tanie

 

Składniki dla 4 osób:

 4 dymki ze szczypiorkiem 

 2 cebule 

 mały por 

 10 dag sera pleśniowego, najlepiej rokpol 

 2 kostki bulionowe 

 3 łyżki oleju 

 ostra papryka w proszku 

 sól, pieprz

 

Przygotowanie: 

Trzy dymki, por i cebulę drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, włożyć posiekane warzywa i mieszając podsmażyć na złoty kolor. Zalać litrem wrzątku, dodać kostki bulionowe i doprowadzić do wrzenia.


Zupę doprawić świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli. Gotować jeszcze około dziesięciu minut pod przykryciem.


Ser pokroić w drobną kostkę i rozdzielić na talerze. Na kostki wlać zupę. Posypać posiekaną dymką oraz szczyptą mielonej papryki.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin