Pierś indycza smażona w cieście.rtf

(7 KB) Pobierz
Pierœ indycza sma¿ona w cieœcie

Pierś indycza smażona w cieście

 

Składniki na 4 porcje:

600 g piersi indyczej

250 g mąki

2 jaja

5 łek oleju

300 g pieczarek

cebula

150 g szynki

łka kwaśnej śmietany

pół szklanki Rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)

3 łki oleju

l czosnkowa

l, pieprz

natka pietruszki

uszcz do smażenia

 

Mięso opłucz, osącz, potnij na niezbyt grube plastry, lekko zbij tłuczkiem, natrzyj solą czosnkową oraz pieprzem i wstaw na pół godziny do lowki.

 

i jajka zmiksuj z 2 łkami oleju i 8 łkami wody i również odstaw na pół godziny do lodówki. Szynkę pokrój w paseczki. Pieczarki oczyść, umyj, osącz i potnij w plastry.

 

Obraną cebulę umyj, drobno posiekaj i podsmaż na pozostałym oleju. Dorz do niej pieczarki i też je przez chwilę podsmaż, a następnie zalej rosołem i duś przez około 20 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodaj szynkę i dopraw powstały sos solą, pieprzem i śmietaną.

 

Schłodzone plastry mięsa poobtaczaj w cieście, usmaż z obu stron na złoty kolor i podaj z sosem posypanym drobno posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin