Piersi kurczaka z jabłkami i estragonem.rtf

(6 KB) Pobierz
Piersi kurczaka z jab³kami i estragonem

Piersi kurczaka z jabłkami i estragonem

 

Składniki na 4 porcje:

4 piersi kurczaka

3 winne jabłka

2 łki oleju

łka soku i łeczka skórki otartej z cytryny

łka posiekanych świeżych listków estragonu

łeczka mąki

pół szklanki śmietany

Jarzynka WINIARY

 

Mięso umyj, osusz, a potem lekko rozbij tłuczkiem.  Tak przygotowane obsyp Jarzynką i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Następnie obsmaż na oleju, przełóż do rondla i obłóż obranymi jabłkami pokrojonymi w ćwiartki. Na koniec posyp estragonem, leciutko skrop wodą i duś pod przykryciem na małym ogniu 10-15 minut.

 

W tym czasie mą rozprowadź śmietaną, sokiem z cytryny, potem wymieszaj ze skórką cytrynową, wlej do rondla i gotuj 2 minuty.

 

Kurczaka podawaj z ryżem, możesz też serwować go z kładzionymi kluseczkami i - obowiązkowo - sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin