Nadziewane sznycle z kurczaka.rtf

(5 KB) Pobierz
Nadziewane sznycle z kurczaka

Nadziewane sznycle z kurczaka

 

Składniki na 4 porcje:

2 piersi kurczaka

łeczka soku z cytryny

4 plasterki chudej szynki

4 grube plastry żółtego sera

po łce: mąki, oleju i masła, Jarzynki WINIARY

 

Umyte i osuszone piersi podziel na 4 porcje i lekko zbij je tłuczkiem. Następnie skrop mięso sokiem z cytryny i posyp Jarzynką. Na każdym płacie mięsa ułóż plasterek szynki i plaster sera, a potem zwiń go lub złóż na pół, spinając wykałaczką.

 

Po obtoczeniu w mące usmaż sznycle na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj masło i jeszcze chwilkę trzymaj na małym ogniu pod przykryciem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin