Zapiekanka ziemniaczana z kapustą.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka ziemniaczana z kapust¹

Zapiekanka ziemniaczana z kapustą

 

Składniki na 6 porcji:

1,3 kg ziemniaków

biały pieprz

l

gałka muszkatołowa

1 kg kapusty włoskiej

4 cebule

8 dag masła

3/8 l rozcieńczonego Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

300 ml mleka

20 dag śmietany kremówki

2 łki zasmażki błyskawicznej

2 łki oleju

parówki (ok. 40 dag)

 

Ugotowane ziemniaki zagnieć z 3 dag masła i mlekiem, przypraw. W garnku roztop 2 dag masła, zeszklij jedną pokrojoną cebulę. Dodaj poszatkowaną kapustę i bulion warzywny, duś 15 minut. Dodaj śmietanę i zasmaż, zagotuj.

 

Ułóż w formie ziemniaki, kapustę i usmażone na oleju parówki. Zapiekaj 40 minut w temperaturze 200°C. Zeszklij na pozostałym maśle resztę cebuli i posyp nią danie 20 minut przed końcem zapiekania.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin