Zapiekanka z grzankami
Składniki:
4-5 łyżek Puree z grzankami i smażoną cebulą Danie w 5 minut WINIARY
3 łyżki masła
2 cebule
4 kromki chleba tostowego
po pół szklanki: mleka i Rosołu drobiowo-warzywnego Kogutek WINIARY
4 jaja
puszka zielonego groszku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
starta gałka muszkatołowa
sól, pieprz
W dużym płaskim rondlu o grubym dnie rozgrzej masło, włóż posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu tak długo, aż zmięknie, ale pozostanie szklista. Dodaj pokrojone w drobną kostkę tosty i mieszając zrumień je ze wszystkich stron. Dołóż przygotowane według instrukcji na opakowaniu ziemniaki puree, posiekaną natkę pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Stopniowo, cały czas mieszając, wlewaj pół szklanki gorącego mleka i tyle samo rosołu Kogutek.
Na koniec wymieszaj potrawę z roztrzepanymi jajami i groszkiem; zapiecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.
MAXXDATA