ZALEWA UNIWERSALNA.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
Zalewa uniwersalna
ZALEWA UNIWERSALNA
0,5 l octu
4 czubate łyżki soli
2 szklanki cukru
2,5 l wody
ziele angielskie, listek laurowy,
gorczyca, pieprz gnieciony
Można zalewać ogórki, cukinię(bardzo młodą), dynie,
patisony, seler (liście i korzeń, pocięte w zapałeczki), brokuły,
pomidory (zielone i dojrzałe), cebulki, czosnek, paprykę,
pieczarki, gruszki, kalafior, marchewkę (wcześniej obgotować
np. na parze, bo w occie stwardnieje)), i co można sobie
jeszcze wymyślić.
Kalafior dobrze jest obgotować krótko w wodzie słono-
słodko- kwaśnej. Upchać w słoje, zalać 2-3 łyżkami oleju, zalać
gorącą zalewą, pasteryzować ok 1 h (słoje litrowe) do 2 h (słoje
do 5 l)
Plik z chomika:
cromac2016
Inne pliki z tego folderu:
85 PRZEPISOW NA SWIETA.rar
(5516 KB)
Ksiazka Kucharska 7000 Przepisów.rar
(6007 KB)
Ewa Sypnik-Pogorzelska, Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska - Domowe kiszonki, które leczą.pdf
(10377 KB)
Jak zrobić kiełbasę wiejską na święta.mp4
(492337 KB)
Najlepsza szynka wędzona 2 (przepis którego nie znasz).mp4
(311922 KB)
Inne foldery tego chomika:
AEROBIC
AFIRMACJE
AKCJE CBŚ
AKUPUNKTURA
AKWARYSTYKA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin