Spos�b wykonania: Do jaj ok 10-12 szt na kg suchego mixu i wszystkich sk�adnik�w p�ynnych;olej+aromat+s�odzik stopniowo dosypujemy mix stale mieszaj�c .po po��czeniu sk�adnik�w i wyrobieniu ciasta zawijamy w foli� spo�ywcz� i odk�adamy na godzin� do lod�wki w celu dok�adnego powi�zania wszystkich sk�adnik�w. Nast�pnie przyst�pujemy do wyciskania wa�k�w z ciasta ja to robi� maszynk� do mielenia mi�sa ze specjalnie dopasowan� ko�c�wk� . Nast�pnie rolujemy kulki ,mo�emy to robi� r�cznie,lecz znacznie wygodniej i szybciej b�dzie je�li pos�u�ymy si� rollerami ,rollery dost�pne s� o �r. kulek od 16 do 22mm. Kulki gotujemy w lekko osolonej wodzie,w zale�no�ci od �r. kulki Kulki 16mm ok 1 min a kulki 22mm ok.2 min od wyp�yni�cia kulek. Kulki suszymy na sitach,dbaj�c aby nam si� nie poskleja�y po kilku godzinach kulki nadaj� si� do u�ycia, po oko�o 42 od do 72 godzin ,do przechowywania (do miesi�ca)mo�na kulki zamrozi� lecz do d�u�szego przechowywania kulki powinni�my suszy� kilka dni do tygodnia na tzw kamie� po czym przechowywa� w papierowych torebkach,przed o�yciem nale�y takie suszone kulki pola� boosterem. Do wszystkich ciast(tak�e owocowych) zalecam zastosowanie oleju rybnego ok 20-40 mll na kilo ciasta. Przepis 01; M�ka kukurydziana 30% M�ka pszenna 25% M�ka sojowa odt�uszczona 25% Mleko w proszku 10% Mielone konopie 10% Aromaty s�odkie wg dawki podanej na opakowaniu Jaja Przepis 02; M�ka kukurydziana 30% M�ka pszenna 30% M�ka sojowa odt�uszczona 20% Kasza manna 10% Aromaty s�odkie Jaja Przepis 03; M�ka kukurydziana 30% M�ka sojowa odt�uszczona 25% M�ka pszenna 25% Kasza kukurydziana 10% Mleko w proszku 10% Aromat Jaja Przepis 04; Kasza manna- 30% M�ka sojowa-35% M�ka kukurydziana-35% Jajka 6-12 sztuk Aromat Przepis 05; Mielony granulat rybny 30% M�ka kukurydziana 20% M�ka pszenna 20% M�ka sojowa odt�uszczona 20% Mielone pra�one konopie 10% jajka +aromat Przepis 06; M�ka kukurydziana 30% M�ka pszennea 20% Kasza manna 20% Kasza kukurydziana 10% M�ka ziemniaczana 10% Mleko w proszku 10% (dowolny dob�r aromat�w) Przepis 07; Birfood 30% M�ka sojowa 30% M�ka kukurydziana 25% Mleko w proszku 10% M�ka ziemniaczana 5% Aromaty (korzenne, scopex) Przepis 08 rybny; M�ka rybna 30% M�ka kukurydziana 30% M�ka sojowa 30% M�ka ziemniaczanej 10% Aromaty (rybne i owocowe) Przepis 09 MIx rybny; M�ka rybna 45% Kasza manna 20% M�ka sojowa 15% M�ka pszenna 10% Aromaty rybne i owocowe Przepis 10 Mix rybny; Mielony pellet rybny 20% M�ka kukurydziana 20% M�ka sojowa 20% M�ka pszenna 10% Kazeina 10% Pra�one konopie 10% Unix Sensans 10% Aromat: krab, �oso�, krewetka,muszla Przepis 11; Mix 50/50 Kasza manna 30% M�ka kukurydziana 25% M�ka sojowa 25% Mleko w proszku 10% Mielonych konopi 10% Aromat: scopex, czekolada, pomara�cz Przepis 12; Mleko w proszku 40% M�ka sojowa 20% M�ka przenna 10% M�ka kukurydziana 20% Mielone ziarnazb� (lub ro�lin oleistych) 10% Przepis 14 POP - UP Mix ; M�ka kukurydziana 30% M�ka pszenna 20% M�ka sojowa odt�uszczona 20% M�ka rybna 10% Kasza manna 10% birdfood 10% Polecam wszelkie modyfikacj� tego przepisu, a tak�e poszukiwanie sk�adnik�w, kt�re poprawi� p�ywalno�� kulek. Kulek z tego mixu nie gotujemy lecz pieczemy w zwyk�ym opiekaczu do kanapek lub w piekarniku na 160� czas 5-7 minut.
Bejituga