Gęsia wątróbka duszona.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
33611686 UNPDF
Gęsia wątróbka duszona
4 wątróbki
3 g mąki
2,5 dag cebuli
2 dag masła
Sposób wykonania :
Sposób 1:
Wątróbki pokrajać w kawałki wielkości dużego palca, posypać lekko mąką oraz drobno
usiekaną cebulą.
Rozpuścić w rondlu masło, ale go nie rumienić i w gorące włożyć wątróbki.
Potrząsać rondlem nad ogniem przez 5 minut, podlać trochę wrzącej wody, przykryć
rondel pokrywą i dusić jeszcze 6 minut, z zegarkiem w ręku.
Osolić należy przed wydaniem.
Sposób 2:
Wątróbki gęsie są doskonałe, jeśli wymoczyć je wcześniej w mleku, a następnie
usmażyć na smalcu gęsim, w który przed smażeniem wątróbek wrzucić drobno
posiekaną cebulę, jabłko pokrajane w krążki.
Posolić przed podaniem.
Plik z chomika:
aos.artur
Inne pliki z tego folderu:
Fasola z kaszą.pdf
(29 KB)
Filety z indyka.pdf
(26 KB)
Flaczki(żarnuszki).pdf
(28 KB)
Flaki po podlasku.pdf
(30 KB)
Gęsia wątróbka duszona.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
1 - IMPERIUM ZŁA - KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ KATOLIK POWINIEN TO OBEJRZEĆ KONIECZNIE !!!
1970 komplet
1971 komplet
1972 komplet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin