ETAP WDRAŻANIA
CZAS REALIZACJI
1. Utworzenie zespołu ds. HACCP.
Październik 2007
2. Opisanie produktów.
3. Określenie przeznaczenia produktów.
4. Sporządzenie schematu technologicznego (planu sytuacyjnego).
5. Sprawdzenie schematu ze stanem faktycznym.
6. Sporządzenie listy wszystkich potencjalnych zagrożeń na każdym etapie procesu. Przeprowadzenie analizy zagrożeń i określenie działań zapobiegawczych w celu kontroli zagrożeń.
7. Określenie Krytycznych Punktów Kontrolnych CCP.
8. Ustalenie granicznych parametrów krytycznych dla każdego CCP i ustalenie dopuszczalnych tolerancji.
9. Określenie sposobu monitorowania dla każdego CCP.
10. Ustalenie działań korygujących, które powinny być podjęte w sytuacji, gdy wyniki monitorowania wykażą, że dany CCP nie znajduje się pod kontrolą.
11. Opracowanie procedur weryfikujących służących potwierdzeniu, że system HACCP działa skutecznie.
12. Sporządzenie dokumentacji systemu HACCP. Określenie sposobów przechowywania zapisów.
Harmonogram wdrażania systemu HACCP w Restauracji „U KRYSTYNY” W Andrychowie
.................................................... ...........................................................
(opracował, data, podpis) (zatwierdził, data, podpis)
Mario1968