Kokosowy raj.doc

(25 KB) Pobierz
Kokosowy raj

Kokosowy raj

 

 

Składniki:

Biszkopt:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
500 ml śmietany 30%
2 \"śnieżki\"
25 dag kokosu
2 białe czekolady

Sposób wykonania:

Upiec biszkopt, ostudzić.

1 1/2 tabliczki czekolady zetrzeć na tarce o małych oczkach, a resztę czekolady zetrzeć na dużych oczkach i zostawić do dekoracji.

Śmietanę wlać do naczynia, dodać \"śnieżkę\" i ubić. Następnie dodać kokos i startą na małych oczkach czekoladę.

Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, posypać czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki na 2 godziny.

Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin