Pstrąg w sosie jogurtowym.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
34420124 UNPDF
Pstrąg w sosie jogurtowym
Składniki
2 pstrągi (każdy ok. 50 dag), 20 dag pomidorów z puszki, 10 dag
selera naciowego, po 5 dag marchwi, pora i dymki, 2 łyżki oliwy,
15 dag jogurtu naturalnego, ząbek czosnku, 2-3 łyżki posiekanej
natki pietruszki lub szczypiorku, po strąku żółtej i zielonej papryki,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ryby wypatroszyć, umyć i osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Warzywa oczyścić,
pokroić na małe kawałki, włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą,
smażyć 5 min, po czym zalać szklanką wody i dusić jeszcze 5 min. Przyprawić solą
i pieprzem. Pomidory obrać ze skórki, ułożyć na warzywach wraz z rybą. Jogurt
wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, polać rybę, posypać zieleniną. Piec 30 min
w piekarniku nagrzanym do 220°C. Gotową potrawę udekorować krążkami papryki
i zieleniną.
1 porcja zawiera: 16,4 g białka, 8,3 g tłuszczu, 57 mg cholesterolu, 2,5 g błonnika, 175
kcal.
Plik z chomika:
aos.artur2
Inne pliki z tego folderu:
Rififi po sześćdziesiątce 1989.rmvb
(330707 KB)
Wielka większa i największa 1962.rmvb
(342110 KB)
Awans 1974(1).rmvb
(342692 KB)
Awans 1974.rmvb
(342692 KB)
Awans - Film Polski 1974.mp4
(292106 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
[★ SYMULATORY★ ]
++GRY-WYŚCIGI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin