pasta sms.docx

(14 KB) Pobierz

Średnia ocena: http://puszka.pl/img/star.gifhttp://puszka.pl/img/star.gifhttp://puszka.pl/img/star.gifhttp://puszka.pl/img/star_grey.gif
(liczba głosów: 3)

Aby móc ocenić przepis
zaloguj się lub zarejestruj.


Składniki:

namoczona wcześniej i ugotowana soczewica (1,5 szklanki, uwaga: nie wylewać wody z gotowania),
bardzo drobno posiekana średnia cebula,
pół szklanki suchej manny,
pół szklanki sezamu,
sól,
papryka ostra mielona

Przygotowanie: http://puszka.pl/img/clock.gif15-30 min.

W szklance wywaru z soczewicy (może być z wodą jeśli jest mało) ugotować mannę na rzadką papkę (stężeje po ostygnięciu), uprażony na suchej patelni sezam zmielić na proszek. Wszystkie składniki razem zmiksować dokładnie i doprawić. Większą ilość można zapakować w słoiki i pasteryzować.

Wskazówki i uwagi:

Soczewicę gotować w niedużej ilości wody i na początku odkrytą.
Zamiast sezamu może być gotowe tahini.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin