ZALEWA UNIWERSALNA.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
Zalewa uniwersalna
ZALEWA UNIWERSALNA
0,5 l octu
4 czubate łyżki soli
2 szklanki cukru
2,5 l wody
ziele angielskie, listek laurowy,
gorczyca, pieprz gnieciony
Można zalewać ogórki, cukinię(bardzo młodą), dynie,
patisony, seler (liście i korzeń, pocięte w zapałeczki), brokuły,
pomidory (zielone i dojrzałe), cebulki, czosnek, paprykę,
pieczarki, gruszki, kalafior, marchewkę (wcześniej obgotować
np. na parze, bo w occie stwardnieje)), i co można sobie
jeszcze wymyślić.
Kalafior dobrze jest obgotować krótko w wodzie słono-
słodko- kwaśnej. Upchać w słoje, zalać 2-3 łyżkami oleju, zalać
gorącą zalewą, pasteryzować ok 1 h (słoje litrowe) do 2 h (słoje
do 5 l)
Plik z chomika:
bobik77775
Inne pliki z tego folderu:
Boczek litewski.pdf
(139 KB)
Boczek wędzony z pieprzem.pdf
(204 KB)
BOCZKI WĘDZONE URODZINOWE.pdf
(270 KB)
GOLONKA PEKLOWANA WĘDZONA.pdf
(29 KB)
MARYNATA DO MIĘSA WIEPRZOWEGO NA DZIKO.pdf
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
1929-2005 Zdzisław Beksiński
31 Tropiciele zbrodni
Afryka
Altanki
Archiwalne atlasy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin