Tarta.doc

(20 KB) Pobierz
CIASTO: 300G MAKI, 20 G DROZDZY, SOL, CUKIER wymieszac w misce, dodac 1

 

 

CIASTO: 300G MAKI, 20 G DROZDZY, SOL, CUKIER wymieszac w misce, dodac 1
Lyzke oleju, 3 lyzki jogurtu i 1/8 l ciplej ( nie goracej!!! wody) wyrabiac
mikserem, az sie utworza pecherzyki w masie, wyrabic lapkmi 5 minut,
zostawic na 1 godz do wyrosnieca az podwoji swoj objetosc. Ponownie wyrobic,
rozwalkowac, ulozyc na blaszce

Farsz: 1 duza cebula, 3 zabki czosnku, liscie szalwi, pokroic  i zeszklic w
2 lyzkach oliwy. Dodac pokrojone cukinie (600g) i pokrojone, obrane ze
skorki pomidory (700 g), przyprawic sola i pieprzem . Ulozyc na ciescie,
skropic oliwa. Mozna symbolicznie posypac tartym serem zapiekac ok 30 minut.
Spozywac na goraco lub zimno

Zgłoś jeśli naruszono regulamin