Cynamon.pdf
(
24 KB
)
Pobierz
25504741 UNPDF
Cynamon
Cynamon czyli ususzona kora młodych pędów azjatyckiego drzewa, ma
silny aromat i korzenny, słodko-gorzkawy smak.
Stosuje się go przede wszystkim do pierników, szarlotek, ryżu na słodko,
a także konfitur, kompotów, słodkich sosów i grzanego wina.
Przyprawia się też nim serowe farsze do pierogów i naleśników, kapustę
czerwoną, surówki z buraków czerwonych, sałatki owocowe oraz
marynaty do dziczyzny.
Amatorzy kuchni orientalnej "dosmaczają" nim pieczoną gęś i baraninę
oraz kawę.
Szczyptę cynamonu można dodać do wołowiny i gulaszu.
Plik z chomika:
konto_3
Inne pliki z tego folderu:
Cayenne.pdf
(22 KB)
Bazylia.pdf
(23 KB)
Anyż gwiazdkowy.pdf
(14 KB)
Czarnuszka.pdf
(25 KB)
Cynamon.pdf
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
▪Rodzina Kanderów
DEKALOG dla NAJMŁODSZYCH
Filmy_religijne_dla_dzieci
Joanna Chmielewska - słuchowiska
Karen Kingsbury
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin