Jabłecznik włoski.pdf
(
63 KB
)
Pobierz
32617053 UNPDF
Jabłecznik włoski
Składniki
6 jabłek, szklanka cukru, 3 jaja, 2 szklanki mąki, po łyżeczce
proszku do pieczenia i sody, szklanka pokrojonych bakalii
(rodzynków, orzechów, skórki pomarańczowej)
Sposób przyrządzania
Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i odstawić na godzinę
w chłodne miejsce. Następnie wbić jaja, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia i sodą.Wszystkieskładniki- wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki
wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około
40 min.
Plik z chomika:
Sax1701
Inne pliki z tego folderu:
Kokosowy jabłecznik.jpg
(83 KB)
Szarlotka błyskawiczna.rtf
(7 KB)
placek kokosowo-jabłkowy.txt
(1 KB)
Błyskawiczna szarlotka mamy.pdf
(43 KB)
Jabłecznik Elżbiety.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
makowe
serowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin