Znalezione z roślin, nie mam pojęcia z jakiego to roku:)• Orange Pekoe – jakie liście 1,2 / 3,4 • Czy herbaty Broken składają się z : liści drobnych/liści zdrewnialych / wszystkich rodzajów liści • Co się dzieje w procesie fermentacji herbaty • Jak długo i w jakiej temperaturze mogą być przechowywane zboża • Zawartość kofeiny w kawie dekofeizowanej • Zawartość substancji drażniących w kawie niskodrażniącej • Temperatura i czas prażenia kawy (10-15 minut 230-280 stopni) • Jaka dawka kofeiny powoduje złe samopoczucie czy coś takiego • Jakie są składniki drażniące w kawie • Co powoduje alkalizowanie miazgi kakaowej? • Etapy otrzymywania kakao • Herbata oolong – czy jest fermentowana, zielona czy chińska • Metoda CTC do jakich herbat • Co się dzieje w procesie więdnięcia herbat? • Czym jest produkt spożywczy • Czym są konserwy? • Maceraty ( odp. Zawierają substancje wrażliwe na temperature, czy rozpuszczalnikiem może być woda/alkohol) • Jakie produkty są źródłem węglowodanów i białka • Jakie aminokwasy występują w ilościach niewystarczających w białkach, zbóż kukurydzy itp. • Jaki olej bogaty w kwas linolowy • Produkty bogate w magnez • Produkty bogate w witaminę A • Właściwości przerobowe nasion • Pare pytań było o produkcji oleju • Metody ekstrakcji jakie są (Perkolacyjne, immersyjne itp.) • Defekacja, Saturacja, Siarkowanie o tym było pare pytań • no i reszta to z młynarstwa i dużo było o źródła . Co jest dobrym źródłem czegoś tam..
Elesmera