pytania.docx

(11 KB) Pobierz

Znalezione z roślin, nie mam pojęcia z jakiego to roku:)
• Orange Pekoe – jakie liście 1,2 / 3,4 
• Czy herbaty Broken składają się z : liści drobnych/liści zdrewnialych / wszystkich rodzajów liści 
• Co się dzieje w procesie fermentacji herbaty 
• Jak długo i w jakiej temperaturze mogą być przechowywane zboża 
• Zawartość kofeiny w kawie dekofeizowanej 
• Zawartość substancji drażniących w kawie niskodrażniącej 
• Temperatura i czas prażenia kawy (10-15 minut 230-280 stopni) 
• Jaka dawka kofeiny powoduje złe samopoczucie czy coś takiego 
• Jakie są składniki drażniące w kawie 
• Co powoduje alkalizowanie miazgi kakaowej? 
• Etapy otrzymywania kakao 
• Herbata oolong – czy jest fermentowana, zielona czy chińska 
Metoda CTC do jakich herbat 
• Co się dzieje w procesie więdnięcia herbat? 
• Czym jest produkt spożywczy 
• Czym są konserwy? 
• Maceraty ( odp. Zawierają substancje wrażliwe na temperature, czy rozpuszczalnikiem może być woda/alkohol) 
• Jakie produkty są źródłem węglowodanów i białka 
• Jakie aminokwasy występują w ilościach niewystarczających w białkach, zbóż kukurydzy itp. 
• Jaki olej bogaty w kwas linolowy 
• Produkty bogate w magnez 
• Produkty bogate w witaminę A 
• Właściwości przerobowe nasion 
Pare pytań było o produkcji oleju 
• Metody ekstrakcji jakie są (Perkolacyjne, immersyjne itp.) 
• Defekacja, Saturacja, Siarkowanie o tym było pare pytań 
• no i reszta to z młynarstwa i dużo było o źródła . Co jest dobrym źródłem czegoś tam..

Zgłoś jeśli naruszono regulamin