Grillowane paski kurczaka.doc

(20 KB) Pobierz
Grillowane paski kurczaka

Grillowane paski kurczaka

Składniki:
600 g piersi kurczaka
marynata: pół szklanki oliwy z oliwek, 15 plasterków papryczki jalapeno, 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki, 1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki soku z cytryny, listki kolendry

 

 

Autor:

Agnieszka Kręglicka

Sposób przyrządzania:

Piersi kurczaka pokroić w paski grubości kciuka. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Dodać paski kurczaka. Zostawić w lodówce na co najmniej 3 godziny. Grillować na płycie od raclette lub smażyć na suchej (oliwa z marynaty wystarczy) gorącej patelni. Można w trakcie smażenia dodać do mięsa paski kolorowej papryki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin