Zapiekanka z grzankami.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka z grzankami

Zapiekanka z grzankami

 

Składniki:

4-5 łek Puree z grzankami i smażoną cebulą Danie w 5 minut WINIARY

3 łki masła

2 cebule

4 kromki chleba tostowego

po pół szklanki: mleka i Rosołu drobiowo-warzywnego Kogutek WINIARY

4 jaja

puszka zielonego groszku

2 łki posiekanej natki pietruszki

starta gałka muszkatołowa

l, pieprz

 

W dużym płaskim rondlu o grubym dnie rozgrzej masło, włóż posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu tak długo, aż zmięknie, ale pozostanie szklista. Dodaj pokrojone w drobną kostkę tosty i mieszając zrumień je ze wszystkich stron. Dołóż przygotowane według instrukcji na opakowaniu ziemniaki puree, posiekaną natkę pietruszki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Stopniowo, cały czas mieszając, wlewaj pół szklanki gorącego mleka i tyle samo rosołu Kogutek.

 

Na koniec wymieszaj potrawę z roztrzepanymi jajami i groszkiem; zapiecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin