Zapiekanka po strasbursku.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka po strasbursku

Zapiekanka po strasbursku

 

Składniki:

1 kg ziemniaków

20 dag kiełbasy

15 dag startego żółtego sera

2 jaja

pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY

po łce: przecieru pomidorowego, margaryny i masła

sproszkowana papryka

l

 

Na początku obierz, umyj i pokrój w cienkie talarki ziemniaki. Następnie wysmaruj margaryną żaroodporne naczynie. Ziemniaki układaj warstwami, każ warstwę posypuj drobno posiekaną kiełbasą i startym serem. Na wierzchu powinna być warstwa ziemniaków.

 

Jaja rozbełtaj z przecierem pomidorowym, rozprowadź bulionem warzywnym, po czym przypraw do smaku solą i papryką. Przygotowaną mieszaniną polej potrawę, posyp ją resztą sera i ułóż na wierzchu parę wiórków masła.

 

Zapiekaj w gorącym piekarniku przez 30-40 minut. Podawaj z zieloną sałatą lub inną dowolną surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin