Gulasz wieprzowy z morelami.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz wieprzowy z morelami

Gulasz wieprzowy z morelami

 

Składniki na 4 porcje:

1 kg łopatki wieprzowej

50 dag małych cebulek

bek czosnku

3-4 ostre papryczki

4 łki oleju

łeczka kolendry

1/4 łeczki kminku

3 łki cukru

50 dag moreli

6 dag boczku

łka natki pietruszki

Bulion pieczeniowy w płynie WINIARY

 

Obrane cebulki poprzekrawaj na pół, a czosnek posiekaj. Papryczki umyj i oczyść z pestek.

 

Mięso też umyj i pokrojone na kawałki obsmaż na oleju, przypraw odrobiną bulionu pieczeniowego do smaku, łeczką cukru, kolendrą, kminkiem i czosnkiem, dodaj cebulki i papryczki, po czym - podlane 1 litrem wrzątku - przykryj i duś przez 1 godzinę i 15 minut.

 

Z przekrojonych moreli usuń pestki. Usmaż paski boczku, dodaj morele i razem podsmaż. Dodaj pozostały cukier i 4-5 łek wody i podduś przez 3 minuty. Natkę i morele wymieszaj z mięsem i przed podaniem odstaw na 5 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin