Makaron z serem.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron z serem

Makaron z serem

 

Składniki na 4 porcje:

2-3 szklanki makaronu

l

sos:

4 łki masła

1,5 szklanki gęstej śmietany (lub twarożku homogenizowanego)

żółtko

szklanka startego żółtego sera (najlepiej mozzarelli)

gałka muszkatołowa

l

 

Makaron wrzuć do osolonego wrzątku, ugotuj i odcedź.

 

Na dużej patelni podgrzej masło, dodaj śmietanę i troszkę gałki muszkatołowej, a na końcu - makaron. Mieszając, mocno go podgrzej, pilnując, by nie przywarł do patelni i odstaw z ognia.

 

Następny krok: do gorącego makaronu dodaj żółtko, ser oraz sól i gał. Gotowe danie możesz posypać posiekaną zieleniną, najlepiej - świeżą bazylią.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin