Makaron z pieczarkami.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron z pieczarkami

Makaron z pieczarkami

 

Składniki na 2 porcje:

30 dag ugotowanego makaronu

25 dag pieczarek

2 łki oleju

10 dag sera owczego lub mozzarelli

4 pomidory

czek szczypiorku

cukier

l

pieprz cayenne

 

Szczypiorek posiekaj, pieczarki oczyść, potem umyj i przekrój na pół. Teraz podsmaż je na oleju. Dodaj makaron i smaż 5-7 minut. Dopraw solą i pieprzem cayenne.

 

Pomidory sparz, obierz i pokrój na grube kawałki. Dopraw do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Następnie wymieszaj z makaronem. Ser pokrój w dość grubą kostkę i dodaj do makaronu. Przed podaniem danie posyp szczypiorkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin