· mąka pszenna 50 dag
· jajka 2 szt
· margaryna 25 dag
· miód płynny 4 łyżki
· soda 2 łyżeczki
· cukier puder 20 dag
· kwaśna śmietana 10 łyżek
· mleko 1 szklanka
· cukier 10 dag
· mąka pszenna 1 łyżka
· mąka ziemniaczana 2 łyżki
· cukier waniliowy 1 szt
· jabłka 1 kg
· galaretka 1 szt
Wyrobić ciasto z mąki, jajek, 10 dag margaryny, miodu, sody, śmietany i cukru pudru. Upiec 2 placki w 180 C przez 20 min.Z mleka, mąki i cukru waniliowego ugotować budyń, dodać margarynę i przestudzić.Jabłka zetrzeć i usmażyć, dodać rozpuszczoną galaretkę w 1/2 szkl wody. Przełożenie ciasta : ciasto, na to masę budyniową, ciasto na to masę jabłkową i ciasto.
diabliczka13