Sos chili ole.pdf

(36 KB) Pobierz
13587601 UNPDF
Sos chili olé
230 g mnielonej wołowiny
1/2 filiżanki posieknnej cebuli
35 g przyprawy chili
1 puszka (170 g) pasty pomidorowej (koncentratu pomidorowego)
1 łyżka stołowa cukru (niekoniecznie)
chipsy kukurydziane
Sposób wykonania :
Włożyć zmielone mięso wołowe do średniej wielkości szklanej salaterki i przemieszać,
aby nie było zbite.
Dodać cebulę i dobrze wymieszać.
Nastawić regulator na poziom WYSOKI i ogrzewać 1,5 - 2,5 minuty, do momentu aż
mięso zbrązowieje.
Przemieszać.
Osączyć.
Dodać przyprawę chili, pastę pomidorową i cukier.
Wstawić do kuchenki, nastawić regulator na WYSOKI.
Ogrzewać 2 - 3 minuty.
Podawać z chipsami kukurydzianymi.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin