Sk�adniki 3szkl. m�ki tortowej 1 kostka margaryny 3 �y�ki cukru 5 ��tek 3 �y�eczki proszku do pieczenia 1 kg twarogu zmielonego (p�t�usty) 2 ca�e jajka 2 budynie ��te 1 szkl. cukru 1 kostka mas�a puszka brzoskwi� Etapy przygotowania 1. M�ka, margaryna, 3 �y�ki cukru. 5 ��tek i proszek do pieczenia - wszystko zagnie�� i podzieli� na 2 cz�ci. Jedn� cz�� w�o�y� do lod�wki, drug� wy�o�y� na blach� (najlepiej tak� du�� z pieca). 2. Ser, 2 jajka, 1 szkl. cukru i mas�o zmiksowa� na g�adk� mas�. 3. Na pierwsz� cz�� ciasta wy�o�y� mas� serow�, na to os�czone i pokrojone w kostk� brzoskwinie. Nast�pnie z 5 bia�ek ubi� pian� z 1 szkl. cukru. Zala� brzoskwinie. Na to pokruszy� drug� cz�� ciasta. 4. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni Celcjusza, a� do przybr�zowienia g�ry. To ciasto zawsze wychodzi i jest bardzo wydajne. Moja rodzina go uwielbia.
parys90