Najlepszy sernik z brzoskwiniami.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki


	3szkl. m�ki tortowej
		
	1 kostka margaryny
		
	3 �y�ki cukru
		
	5 ��tek
		
	3 �y�eczki proszku do pieczenia
		
	1 kg twarogu zmielonego (p�t�usty)
		
	2 ca�e jajka
		
	2 budynie ��te
		
	1 szkl. cukru
		
	1 kostka mas�a
		
	puszka brzoskwi�
		

Etapy przygotowania


1.		M�ka, margaryna, 3 �y�ki cukru. 5 ��tek i proszek do pieczenia - wszystko zagnie�� i podzieli� na 2 cz�ci.
 Jedn� cz�� w�o�y� do lod�wki, drug� wy�o�y� na blach� (najlepiej tak� du�� z pieca).
				
2.		Ser, 2 jajka, 1 szkl. cukru i mas�o zmiksowa� na g�adk� mas�.
				
3.		Na pierwsz� cz�� ciasta wy�o�y� mas� serow�, na to os�czone i pokrojone w kostk� brzoskwinie.
 Nast�pnie z 5 bia�ek ubi� pian� z 1 szkl. cukru. Zala� brzoskwinie. Na to pokruszy� drug� cz�� ciasta.
				
4.		Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni Celcjusza, a� do przybr�zowienia g�ry.
 To ciasto zawsze wychodzi i jest bardzo wydajne. Moja rodzina go uwielbia. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin