Sk�adniki: * CIASTO * 50 dag sera * 3 jajka * 1/3 kostki mas�a * 1 szklanka cukru * 1 cukier waniliowy * 1 �y�ka m�ki ziemniaczanej * 2 �y�eczki proszku do pieczenia * 5 dag rodzynek * POLEWA * 1 tabliczka czekolady twardej * 3 �y�ki mas�a Przepis na ciasto: Ser zmieli� razem z mas�em. ��tka utrze� z cukrem i cukrem waniliowym do bia�o�ci i doda� do sera. Nast�pnie do masy serowej doda� m�k� ziemniaczan� wymieszan� z proszkiem do pieczenia. Na koniec doda� op�ukane i osuszone rodzynki oraz ubit� na sztywno pian� z bia�ek i delikatnie wymiesza�. Mas� prze�o�y� do tortownicy wy�o�onej papierem do pieczenia i wyr�wna� powierzchni�. Piec oko�o 1 i 1/2 godziny w temperaturze 180 stopni C na z�oty kolor. Upieczony sernik pozostawi� przez kilka minut w wy��czonym piekarniku, przy otwartych drzwiczkach, a potem wyj�� i ostudzi�. Gdy ostygnie, wyj�� z formy i pola� gor�c� polew� czekoladow�. Przepis na polew�: Czekolad� rozpu�ci� w rondelku razem z mas�em. Gor�c� pola� ostudzony sernik.
parys90