Befsztyk wiejski.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
66449162 UNPDF
Befsztyk wiejski
Składniki
50 dag wołowiny bez kości, 20 dag cebuli, 3 łyżki oleju, łyżeczka
mąki, 3 dag margaryny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso zemleć, dodać łyżkę oleju i 2 łyżki zimnej przegotowanej wody, wyrobić, nie dodając
żadnych przypraw. Uformować owalne befsztyki. Cebulę pokroić w półkrążki i podsmażyć
na oleju, osolić, dodać pieprzu, zalać na patelni taką ilością wody, aby ją pokryła, i
gotować, aż woda wyparuje. Na mocno rozgrzany olej kłaść befsztyki oprószone mąką,
smażyć po 4 min z każdej strony. Gotowe posypać solą i pieprzem, przykryć cebulą i
jeszcze ogrzewać 2-3 min na małym ogniu. Podawać z ziemniakami piure bądź frytkami i
surówką. (100 g - 185 kcal).
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin