Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
70612921 UNPDF
Aromatyczna pieczeń barania
Składniki
1 kg baraniny (udziec, comber), nieduża główka czosnku,
łyżeczka imbiru, pół łyżeczki mielonej kolendry, 3 łyżki octu
winnego, 3 łyżki dobrej margaryny, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć i po usunięciu błon oraz tłuszczu skropić octem, dobrze natrzeć mieszanką
soli, pieprzu, imbiru i kolendry, włożyć do garnka, przykryć, odstawić na 1-2 godz. w
chłodne miejsce. Czosnek drobno posiekać. Mięso w wielu miejscach nakłuć spiczastym
nożem i naszpikować czosnkiem. Zrumienić mięso ze wszystkich stron na patelni z
rozgrzaną margaryną, przełożyć do żaroodpornego naczynia, podlać tłuszczem z patelni
i odrobiną wrzątku, wstawić do gorącego piekarnika i piec około godziny. W czasie
pieczenia często mięso obracać i polewać sosem z dna naczynia i niewielką ilością
gorącej wody. Miękkie mięso przełożyć na gorący półmisek, pokroić w plastry, polać
sosem z pieczenia.
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 21.01.2024
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin